Articole

Pentru documentare si informare, gasiti aici articole, analize, tentinte, studii de caz.

Tendințele din industria hotelieră în 2023

Tendințele din industria hotelieră în 2023 pot fi sintetizate prin sustenabilitate și tehnologie,  cu scopul de a crea experiențe unice și memorabile pentru oaspeți, promovând în același timp wellness-ul și sanătatea. Nomazii digitali Ca urmare a pandemiei COVID-19, călătorii caută acum experiențe...

Impactul AI în arhitectură și design interior

Inteligența Artificială / AI în arhitectură și design interior are un impact tot mai semnificativ, aducând o transformare profundă în abordarea creativă și estetică a acestor domenii. Utilizarea tehnologiilor AI permite firmelor să ofere experiențe personalizate, durabile și inovatoare pentru...

Tendinte 2022 in industria hospitalitatii

Generatiile se schimba, deci si nevoile, activitatile si, implicit, hotelurile se schimba, pentru a satisface noile cerinte ale turistilor. Ce inseamna pentru tineri un sejur? Expertii in domeniul ospitalitatii sustin ca atentia hotelierilor trebuie indreptata tot mai mult spre mileniali, intrucat aceasta generatie are alte preocupari si asteptari de la destinatiile alese pentru vacante.  Ei aleg hoteluri ce ofera experiente unice, autenticitate si activitati multiple.

DESIGN SUSTENABIL. ECO – DESIGN

Designul sustenabil este o miscare globala la care echipa Evosign s-a angajat sa participe tot mai activ in ultimii ani. Din grija pentru mediul inconjurator, ne straduim sa schimbam perceptia oamenilor si sa includem in proiectele noastre materiale sustenabile, durabile si calitative.

Design Interior atrium pentru organizare evenimente

In Roma antica, atriumul era zona centrala deschisa a unei case, dar astazi termenul atrium este de obicei asociat cu cladiri comerciale si publice. Spatiul de tip atrium include spatii de curte vitrate si spatii cu mai multe etaje. Acestea sunt de obicei utilizate ca elemente arhitecturale cheie in intrarile principale, in zonele de circulatie publica sau ca destinatii speciale intr-o cladire.

TENDINTELE ANULUI 2021 IN PROIECTAREA UNUI PARC ACVATIC

Pentru investitorii in sectorul HORECA si turism, perioada aceasta de pandemie a devenit un factor declansator pentru gasirea de solutii inovative si de restructurare a activitatii. Un domeniu cu un interes in crestere este cel al parcurilor acvatice. Oportunitatea consta atat in dorinta oamenilor de a petrece cat mai mult timp in aer liber cat si in lipsa unor proiecte de anvergura pe aceasta nisa.

Designul rezidential este in trend ascendent

Interesul pentru amenajarea locuintelor este tot mai mare si se datoreaza nevoii de spatiu pentru toate activitatile de zi cu zi (sport/ recreere, munca, zona de citit/ meditatie, spatiu de joaca) – toate delimitate intr-um mod cat mai armonios. Odata cu distantarea sociala, oamenii au devenit tot mai constienti de faptul ca spatiul in care locuiesc, lucreaza sau isi petrec timpul liber le influenteaza starea de spirit, productivitatea, relatiile interpersonale si chiar starea de sanatate.

SKI HOTEL DESIGN – TENDINTE 2021

“In this business, if you don’t move forward, you probably fall behind.” (Dave Brownlie – CEO Whistler Blackcomb)

Cu atat mai mult in conjunctura pandemiei, industria hospitalitatii trebuie sa fie in permanenta evolutie, adaptand cerintele iubitorilor de sporturi de iarna, la cultura si specificul zonei in care se afla statiunea de schi, tinand in acelasi timp cont de reglementari si restrictii specifice.

Tendintele in design interior in 2021 pentru case si apartamente

Tendintele in design interior pentru 2021 se nasc din orientarea tot mai accentuata a oamenilor spre traditional, estetic, fibre naturale si spre protejarea mediului inconjurator. Trendul actual poate fi denumit simplu – “inspired by nature”.

STRATEGII POST-PANDEMIE PENTRU HORECA

Anul 2020 a fost atipic pentru domeniul HORECA, pandemia punandu-si amprenta asupra evenimentelor private sau publice, prin restrictiile impuse. De aceea, in 2021, in cazul in care legislatia va permite reluarea evenimentelor, va creste numarul de evenimente organizate, multe dintre ele fiind preluate dintre cele amanate anul acesta.

DECOR “BACK TO SCHOOL”

Anul 2021 aduce in prim plan nevoia schimbarii interioarelor din scoli si gradinite. Tendintele in amenajarea unei sali de clasa raspund nevoii de organizare a zonelor de studiu, joaca, lucru in echipa. Bazandu-ne pe studii efectuate de specialisti, am identificat o serie de aspecte care ajuta la imbunatatirea starii copiilor si atmosferei din clasa.

DESIGNUL INTERIOR… MERGE LA SCOALA

Identitate vizuala, design interior, decorare, semnalistica pentru institutii de invatamant.

2020, un an fara precedent in ultima suta de ani, a adus o serie de provocari pentru institutiile de invatamant din Romania. Printre acestea cea mai importanta este trecerea la invatamantul online. In orice perioada de criza profunda exista insa si oportunitati. Tehnologizarea este una dintre ele. O alta oportunitate este cea legata de un “respiro” fara precedent acordat cladirilor in care scolile si facultatile isi desfasoara activitatea. Spatiile sunt acum goale si investitia in reabilitare, amenajare si decorare este acum oportuna si prin prisma faptului ca un santier se poate derula fara impedimente.

AMENAJAREA UNUI SPATIU DE LUCRU ACASA

Pandemia de coronavirus ne determina sa reevaluam ceea ce conteaza cu adevarat, sa punem valoare pe investitiile durabile legate de casa si familie. Designerii sunt mereu preocupati de crearea de concept si idei noi, care sa aiba un effect pozitiv asupra vietii si care sa tina pasul cu lifestyle-ul, nevoile si asteptarile constiente sau mai putin constiente ale oamenilor.

Perioada aceasta ne-a pus pe multi in situatia de a lucra de acasa, iar acest lucru ne-a ajutat sa descoperim beneficiile unui design interior de calitate. Interesul pentru amenajarea locuintelor este tot mai mare si se datoreaza nevoii de spatiu pentru toate activitatile de zi cu zi (sport/ recreere, munca, zona de citit/ meditatie, spatiu de joaca) – toate delimitate intr-un mod cat mai armonios.

Arhitectura si design intr-o noua era

Perioada aceasta ne-a ajutat sa evoluam in multe privinte: am dezvoltat unele servicii, ne-am modificat modul de comunicare cu furnizori si clienti si am reusit sa planificam timpul mult mai eficient, intrucat pentru multi din industria noastra, pandemia ne-a obligat sa lucram de acasa.

Analizand atat din punctul de vedere al designerului si al arhitectului, cat si perspectiva clientului, am identificat cateva aspecte pozitive ale izolarii la domiciliu, pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza.

HORECA SE REINVENTEAZA

Oare sa fie domeniul Horeca “prins intre ciocan si nicovala” in aceasta perioada de pandemie? Faptul ca au fost introduse restrictii care au avut un efect negativ asupra HORECA este fara indoiala. Totusi, nu se stie cat va dura aceasta situatie, iar viitorul HORECA depinde de cat de mult se va extinde perioada de criza.

OPTIMISM IN ERA PANDEMIEI

Dragi Clienti, Parteneri si Comunitate,

 

Sunt vremuri grele pentru mediul economic, sunt afectate multe dintre investitiile aflate in derulare iar furnizorii de servicii fac eforturi mari pentru a-si desfasura activitatea cat mai bine.

tendintele anului 2020 in amenajarea hotelurilor

Spre deosebire de multe alte afaceri, hotelurile se bazează aproape în totalitate pe felul în care arată. Aristotel afirma că: „Sufletul nu se gândeşte niciodată fără o imagine.” Iar noi, creatorii de frumos, împărtăşim acelaşi gând. De aceea, designerii cunosc câteva „trucuri” atunci când vine vorba de amenajarea unui hotel, pentru a face oaspeţii să se simtă bine veniţi şi să îi le ofere o imagine care să li se întipărescă în suflete, făcându-i să revină.

TENDINTE SI PROVOCARI IN DESIGNUL BIROURILOR

Designul interior pentru birouri in companii reprezinta cartea de vizita a acestora. Fie ca e vorba de birouri de relatii cu publicul a unor institutii sau firme, sau ca e vorba de birouri ale unor companii de prestigiu, tinem cont in primul rand de necesitatile functionale ale companiei. In plus, designul interior in astfel de cazuri respecta identitatea vizuala a companiei, tine cont de domeniul de activitate al acesteia si statutul acesteia.

Proiectul de design

Ce este designul de interior?

Designul este arta de a îmbina armonios arhitectura cu principiile ergonomice, calitative, estetice şi de funcţionalitate pentru a crea un ambient plăcut.

Atunci când lucrăm la un concept nou de design, pornim de la o serie de factori, şi anume: dimensiunile spaţiului, destinaţia acestuia (comercial, rezidenţial, public, spaţiu de lucru, de relaxare, educaţional, hospitalier etc.), potenţialul spaţiului, construcţia şi alte aspecte precum: sistemul de iluminat, acces, acustică, amplasament etc.

Design interior și amenajare penthouse Cluj-Napoca

Studiu de caz: de la imagini 3D la fotografii reale.

Succes prin Antrepriza

Pentru o amenajare care să respecte intocmai proiectul 3D preaprobat recomandăm serviciul de antrepriză ce presupune ca noi vă vom livra intreaga amenajare la cheie.

Iată în cele ce urmează un studiu de caz elocvent: amenajarea în antrepriza a unui penthouse din Cluj.

DE CE SA ALEGI PROJECT MANAGEMENT?

Lasă-ţi proiectul în mâinile noastre. Cu o experienţă de peste 10 ani în design interior şi project management şi având proiecte mai mici sau mai mari, de la hoteluri, la spaţii de birouri, spaţii comerciale,la case particulare peste tot în ţară şi în Europa, echipa noastră îţi garantează livrarea proiectului la timp şi in bugetul alocat.

Design pentru clădiri înalte

Statisticile spun că 70% din populația lumii va trăi în mediul urban până în anul 2050. Nu e de mirare că un numar tot mai mare de clădiri înalte este deja în stadiul de planificare sau construcție pentru a face față acestei cereri. În România numărul de clădiri înalte (peste zece etaje) este în creștere. Cluj Napoca nu face exceptie.

Principii de design ale magazinelor

Designul magazinelor este o temă pe care am studiat-o mult în ultima perioadă, încercând să ajutăm firmele să aibă succes și să prospere în era digitală de azi.

Există unele strategii de design comune pe care toți comercianții le pot implementa astfel încât să își poată mări vânzările – de la a spune povestea brandului la crearea unei experiențe de cumpărături inedită, decorarea unei vitrine care să întoarcă privirile și până la expunerea unor elemente de reclamă esențiale, când vine vorba despre comerț, detaliile fac totul.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.