ico_facebookico_pinterestico_houzzico_youtubeico_behance

 

 

 

TENDINŢE NOI ÎN DESIGNUL AMBIENTAL 2014

 

Sunt multe alegeri de făcut când se decorează şi se modelează o casă. Cel mai important este însă alegerea culorilor esenţiale asociate cu forma şi stilul dorit. „Culoarea a jucat întotdeauna un rol important în completarea arhitecturii împrejurimilor noastre imediate, în personalizarea şi în reflectarea simţului nostru de modă şi bun gust.” (1) (Judith Miller – Culorile - Editura Aquila – Oradea – 1993)

Un cămin trebuie să constituie un refugiu în faţa stresului lumii exterioare, un loc care să te protejeze, să te calmeze şi să te mulţumească. Căminul trebuie să fie o oază de pace şi linişte, rodnică şi inspiratoare. „Un cămin liniştit este un loc în care vă simţiţi fericit şi în largul dumneavoastră deoarece aţi realizat un echilibru confortabil între ceea ce aveţi nevoie, ceea ce vă place şi ceea ce este practic. (...) Ţineţi cont de faptul că e nevoie de mai mult decât de o amplasare bună şi de un exterior atractiv pentru a vă face să vă simţiţi într-adevăr ca acasă – sentimentul cel mai profund de bine e dat adesea de detaliile cele mai mici”. (2) (Alice Westgate – Căminul liniştit – Editura Aquila – Oradea – 1993)
RadiantOrchid_PantoneColoroftheYear2014

 

Sursa: http://www.blulabelbungalow.com/2013/12/on-trend-nursery-in-radiant-orchid-pantones-color-of-2014.html

 

Ca şi în lumea modei, şi în designul de interior, în fiecare an domină noi nuanțe de culori care te cuceresc. În fiecare an Pantone - forumul internaţional - declară o culoare la modă. Anul acesta va fi la modă violetul purpuriu de orhidee. Culoarea denumită Radiant Orchid (18-3224), conferă încăperilor optimism, sugerează încredere de sine şi te fascinează. Specialiştii consideră această culoare exotică şi magică. Pantone studiază foarte atent multe domenii, precum: designul de ambalaj, filmele şi arta. Radiant Orchid se potriveşte foarte bine cu violetul, rozul violaceu, albastrul ultramarin, cu accente de galben muştar grizat sau auriu, şi bineînţeles cu alb, gri şi negru. Armonia nuanţelor de culoare dintr-o încăpere este foarte importantă, întrucât reprezintă prima impresie vizibilă a ambientului. Ea contribuie la buna dispoziţie şi la echilibrul psihic. Aceste armonii pot fi obținute fie prin asemănare, fie prin contraste între culori.

“Printre pictori circulă o zicală foarte înţeleaptă: "Nu există culori urâte, numai raporturi greşite!", o atitudine pozitivă pentru a ajunge la rezultate valoroase. Orice culoare poate genera armonie dacă îşi găseşte un partener de dialog cromatic sau dacă este utilizată în cantitatea şi la calitatea potrivite.

Armonia cromatică este descrisă de teoreticieni şi plasticieni în termeni apropiaţi armoniei muzicale. S-a observat că anumite combinaţii de culori sunt neplăcute, în timp ce altele oferă privitorului o stare de bine şi chiar de plăcere, precum face şi muzica. Pentru a obţine armonia cromatică e necesar să cunoaştem specificul fiecărui tip de contrast, să utilizăm schemele cromatice clasice descoperite de specialişti sau pur şi simplu să ne urmăm propriul simţ artistic”. (3) (In: http://www.vreauculoare.ro/culoare/teoria_culorii/introducere_in_teoria_culorilor/armonia_si_acordurile_cromatice.html)

images

Sursa: http://www.sensationalcolor.com/business-of-color/trends/pantones-2014-color-year-radiant-orchid-15534

 

interior-paint-colors-for-2014

Sursa: http://derechopedia.com/interior-paint-colors-for-2014/

2014-interior-design-trends_Radiant-Orchid-is-the-PANTONE-COLOR-OF-THE-YEAR-2014_81

Sursa: http://www.inonit.in/real-pantone-colour-2014-radiant-orchid/2014-interior-design-trends_radiant-orchid-is-the-pantone-color-of-the-year-2014_81

tendinte design interior 2014

Sursa: : http://inthralld.com/2013/12/radiant-orchid-named-pantones-color-of-the-year

tendinte design interior 2014

Sursa: om/excellent-interior-trends-2014-comes-with-chic-pallet-colors/fantastic-interior-trends-2014-wooden-accents-furniture-master-bedroom-suit/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://carlaaston.com/designed/2014-pantone-color-of-the-year-radiant-orchid

tendinte design interior 2014

Sursa: : http://www.home-of-your-dreams/interior design trends-2014.html

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.pinterest.com/pin/290622982175966837/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://kinteriorsblog.wordpress.com/2014/01/08/pantone-radiant-orchid-is-the-2014-color-of-the-year/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.pinterest.com/pin/272467846179888501/

 

Au apărut pe piaţa europeană chiar şi picturi moderne in care s-a utilizat culoarea anului 2014 determinată de Pantone.

 

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.wideplankflooring.com/blog/detail/2014-pantone-color-of-the-year-radiant-orchid

tendinte design interior 2014

Sursa: http://upcycledtreasures.com/2014/01/radiant-orchid-2014-pantone-color-year/

 

Violetul s-a bucurat de mare popularitate în anul 2013, dar continuă şi în anul 2014. Spre deosebire însă de anul trecut când s-au preferat nuanţele de violet pal, apare acum violetul închis sau purpuriu. Aproape în orice încăpere poate fi folosit cu succes, întrucât este foarte liniştitor şi plăcut. Este alegerea perfectă pentru un dormitor, dar arată bine şi într-o bucătărie sau cameră de zi. Culoarea violet crează un ambient luxos şi scump, dar nuanţele mai roşiatice atrag mai mult atenţia şi domină încăperea.) (In: http://www.armonianaturii.ro/Culoarea-violet-semnificatii-si-efecte.html*articleID_159-articol)

Complementara violetului este galbenul. Este o culoare liniştitoare în care ardoarea roşului este atenuată de răceala albastrului. Violetul se armonizează prin asemănare cu roşu şi albastru, roz şi bordo, iar prin contrast cu galben, auriu, orange şi verde. Culoarea mov, purpuriu şi auriul au o lungă reputaţie de culori ale regalităţii şi ale puterii. Calitatea, luxul, dar şi regalitatea sunt câteva aspecte asociate cu nuanţa de mov. Violetul este asociat pasiunii, în forma sa cea mai pură, denotă modernitate şi creativitate, dar şi stimulează creativitatea. Violetul este culoarea tainei şi a misterului, este emblema măsurii şi a cumpătării, stimulează trăirile spirituale înalte, trecerea de la activ la pasiv, de concret la abstract, de la apropiat la îndepărtat, între cald şi răcoros, între optimism şi nostalgie.

 

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.sensationalcolor.com/business-of-color/trends/pantones-2014-color-year-radiant-orchid-15534#.UzKYaM4gtkh

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.pinterest.com/pin/77335318575249671/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.buymyshitpile.com/inspiring-teenage-rooms-ideas-for-their-little-plessure/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://derechopedia.com/bedroom-paint-colors-ideas/

tendinte design interior 2014

Sursa: : http://derechopedia.com/bedroom-paint-colors-for-girls/

tendinte design interior 2014

Sursa: : http://derechopedia.com/interior-paint-colors-for-bedroom/

tendinte design interior 2014

Sursa:  http://thehomesitter.com/house-interior-design/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.myluxidream.com/2014-bedroom-interior-decorating-ideas-designs/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.myluxidream.com/wp-content/uploads/2013/11/2014-bedroom-interior-decor.jpg

tendinte design interior 2014

Sursa: http://thehomesitter.com/house-interior-design/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.buymyshitpile.com/excellent-interior-trends-2014-comes-with-chic-pallet-colors/beautiful-brown-interior-trends-2014-master-bedroom-design/

tendinte design interior 2014

Sursa: com/excellent-interior-trends-2014-comes-with-chic-pallet-colors/artistic-modern-style-sofa-interior-trends-2014surrealist-painting-design/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.myluxidream.com/black-bedroom-interior-designs-for-beautiful-house-interior/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://annehagertyinteriors.com/trends-we-still-love-in-2014/

 

În timp ce în anul trecut în amenajările interioare a apărut mai degrabă galbenul lămâie, în acest an va fi la modă galbenul muştar şi auriul. Galbenul muştar este o variantă de galben mai reţinută, dar vioaie, veselă, radiază energie şi scoate în evidenţă obiectele şi mobila. Preponderenţa nuanţelor de galben are o acţiune excitantă, dar predispune spre comunicare şi sinceritate. Rezultă o atmosferă plăcută şi caldă, dinamică, plină de viaţă. În general culorile calde, luminoase, creează bună-dispoziţie, au un efect stimulativ, promovează şi întreţin stările afective pozitive. Galbenul dă senzaţia de apropiere în spaţiu, stimulează şi întreţine starea de vigilenţă, de concentrare a atenţiei. Exprimă aspiraţie, originalitate şi veselie. Auriul vine să dea o notă luxuriantă, prestigioasă şi valoroasă.

 

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.home of your dreams/interior design trends-2014.html

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.home of your dreams/interior design trends-2014.html

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.bykoket.com/blog/10-hot-home-trends-2014/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.bykoket.com/blog/10-hot-home-trends-2014/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://robindegroot.ca/newsite/?p=5417

 

O altă culoare la modă, preferată de designeri este griul simplu, sobru şi elegant. Se potriveşte cu orice culoare şi pare mult mai interesant, decât albul. Tonurile de gri sugerează încredere şi siguranţă. Griul simbolizează neutralitate şi sofisticare. Alegerea culorii gri poate se datorează şi bestseller-ului întitulat Cincizeci de nuanţe de gri.

În general, albul, negrul şi toată gama de griuri dintre ele sunt cunoscute drept culori acromatice sau neutre. Este neutru şi din punct de vedere psihologic, nefiind stimulativ, căci nu relaxează, dar nici nu tensionează, înseamnă neimplicare şi stabilitate. Griul atenuează efectele culorilor cu care intră în combinaţie.

Schemele de culori neutre în general sunt relaxante, dar pot fi şi plictisitoare în cazul în care predomină în încăpere culoarea gri. Este destul de complicat să faci o schemă de culori neutre care să aibă stil. Efectul culorii gri depinde foarte mult de nuanţa culorii folosite şi de alte culori cu care se învecinează. Spre exemplu, dacă culoarea gri are o tentă gălbuie poate fi deprimantă, mai ales dacă ai şi lucruri în cameră în diferite nuanţe de maro. De altfel anul acesta va fi la modă mobila de culoare deschisă, deci va fi evitat din start maroul. Dar o nuanţă frumoasă de gri, în combinaţie cu alb poate crea un aspect curat şi înviorător. Exemplele arată că un designer talentat, cu simţul culorii şi cu experienţă poate evita cu succes inconvenientele mai sus amintite.

 

 

tendinte design interior 2014

Sursa: http://derechopedia.com/interior-paint-colors-grey/

tendinte design interior 2014

Sursa: excellent-interior-trends-2014-comes-with-chic-pallet-colors/stunning-grey-wall-interior-trends-2014-decorating-bedroom-design/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.squarestate.net/themed-decor-trends-for-2014-to-prepare-your-future-interiors/egyptian-inspired-interior-design-trends-for-2014-bronze-chair/

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.home of your dreams/interior design trends-2014.html

tendinte design interior 2014

Sursa: http://www.home of your dreams/interior design trends-2014.html

 

Ai nevoie de pace şi armonie în viaţa de zi cu zi, motiv pentru care ai o tendinţă naturală spre meditaţie, introspecţie şi autodescoperire. Culorile într-adevăr au efecte asupra dispoziţiei, comportamentului şi sentimentelor oamenilor, dar conform unor specialişti au un efect de scurtă durată.

Exemplele prezentate aici au toate o unitate strâns legată de formă, stil şi culoare. Este meritul designerilor care au creat aceste compoziţii unicat, bine gândite şi moderne în acelaşi timp.

Tendinţelor din acest an în designul de interior le sunt caracteristice simplitatea, în acelaşi timp sunt mai îndrăzneţe, dar mai uşor de realizat decât odinioară. Interioarele sunt de bun gust, nu sunt exagerate, şi destul de rafinate totuşi, reusind astfel să fie la modă mai mult timp. Textilele şi stofa de mobilă sunt de calitate, se preconizează folosirea catifelei şi a pielii velur sau nappa. Mulţi ani s-a preferat mobila de culoare întunecată, de mahon sau cireş. În acest an vor domina nuanţele de caramel şi miere. Casa noastră ne reprezintă, trădează felul de a fi al celor care o folosesc, de simţul estetic al persoanelor. E important ca locuninţa să nu arate doar bine, ci să fie funcţională, bine gândită, locuibilă.

 

 

 

Vizualizare 3D Cluj. Servicii

vizualizare 3d, perspective 3d, animatie 3d, proiectare 3d, modelare 3d, randari 3d, vizualizare arhitecturala, prezentare 3d,  proiectare case 3d, proiectare mobila 3d 

Design interior Cluj Napoca. Servicii:

design interior casa vila, amenajare apartamente, proiect design hotel, design interior restaurante baruri, amenajare birouri, design magazin, design interior showroom, amenajare spatii publice, amenajare stand expozitii, design interior mall, design interior mobila, design interior living room, proiecte gradini, proiecte mansarda, design interior bai, design interior bucatarie,design interior birouri, design fatade, amenajari terase exterioare, design interior dormitoare, amenajare SPA, design camera copii.
Produced by Eurobit Media Copyright 2010 Evosign Design Interior | toate drepturile rezervate