ico_facebookico_pinterestico_houzzico_youtubeico_behance

Tendinte in design interior 2018

 În urma cercetării şi a experienţei proprii, designerii Evosign au ajuns la un acord privind tendinţele în design interior în anul 2018. Acestea sunt prezentate mai jos în mod succinct, urmând să fie implementate în proiectele rezidenţiale în 2018.

Pe scurt, anul acesta e în vogă lemnul şi betonul, ca materiale principale folosite în amenajare şi mobilier, la fel ca şi piatra şi marmura. Stilul art deco, fie că este vorba despre obiecte de iluminat, detalii ale mobilierului sau decoraţiuni, sunt detaliile care vor face diferenţa în designul interior, alături de patternuri de dimensiuni mari şi oglinzi.

În cele ce urmează, veţi afla care sunt principalele trenduri pentru fiecare încăpere în parte.  

 

BUCĂTĂRIA

- ALBUL rămâne o alegere clasică pentru designul bucătăriei, iar pentru a adăuga puţină căldură, propunem ca dulapurile să fie vopsite în tonuri calde de lemn, cum ar fi stejarul, frasinul, nucul.

- GRIUL / ANTRACIT este noul alb. O bucătărie închisă ca nuanţă oferă un look contemporan şi sofisticat, mai ales când griul este accesorizat cu plante. Culoarea poate fi folosită în metale, lemn vopsit şi piatră.

- BETONUL va fi anul acesta o alegere tot mai des întâlnită, iar acesta devine material adecvat nu numai pentru blaturile de la bucătărie, ci şi pentru mobilier, accesorii decorative şi tapetări.

- CHIUVETELE ADÂNCI - Dincolo de funcţionalitatea lor evidentă, ele se încadrează și în tendințele mereu actuale ale designului casei cu design tradiţional.

- PLACĂRILE (din bucătărie şi nu numai) - înlocuieşte faianţa din spatele chiuvetei cu plăci care arată ca lemnul, betonul, răşina, textura unei ţesături şi chiar ca tapetul. Se obţine, aşadar, libertatea de design combinată cu durabilitatea şi uşurinţa în întreţinere a placărilor.

- MARMURA / PIATRA NATURALĂ - continuă să fie unul dintre materialele preferate pentru bucătării, însă anul acesta aspectul acesteia este mai discret.

- CULORILE DESATURATE/ PĂMÂNTII – fie că este vorba de culoarea anului propusă de Pantone –  mov-indigo prăfuit, fie că este vorba de accente de verde închis, bleumarin, muştar, etc; orice nuanţă închisă este prezentată în amenajări în nuanţe desaturate, amestecate cu un strop de gri.

- Tendinţa de a ascunde tacâmurile şi vesela a fost reversată anul acesta, cu o mulţime de dulapuri de sine stătătoare cu uşi din sticlă şi rafturi deschise pentru a arăta vesela.

Fie că renovaţi sau construiţi o casă nouă, anul 2017 reprezintă anul schimbărilor în ceea ce privesc culorile, formele si texturile, iar designerii şi experţii în domeniu au stabilit deja noile tendinţe în design interior. Aşadar, dacă doriţi să fiţi la curent cu ce se „poartă” acum, vă sugerăm să vă lăsaţi inspiraţi de ideile prezentate mai jos.
CULORILE ANULUI 2017
În ceea ce priveşte paleta de culori, nuanţele sofisticate vor fi în centrul atenţiei (purpuriu, mov, lila, tonuri de albastru), dar şi culorile vibrante precum galben, roz, trandafiriu, portocaliu sau roşu.
Nuanţele de albastru prăfuit, roşu picant sau verde lime definesc personalităţi creative, sociale, menite să atragă atenţia. Pentru tradiţionaliştii care caută să creeze un spaţiu contemporan, sugerăm nuanţele de verde şi bej pământii. Cei care se regăsesc în zona confortabilă pot opta pentru nuanţe pale de roz, albastru sau galben, care vor face ca până şi spaţiile cele mai mici să fie puse în evidenţă. Aceste nuanţe discrete sunt ideale pentru introvertiţii care doresc să facă prima incursiune în culori de accent.
Culoarea anului 2017 este verdele închis, care va deveni un must-have în anul ce urmează. Folosită pentru vopsirea pereţilor unui dormitor, spre exemplu, asigură un fundal de tip scandinav pentru blănuri, piei, lămpi de alamă şi lenjerie naturală. Folosită în piese de mobilier, precum fotolii, perne, sau alte elemente de decor, adaugă profunzime şi poate aduce din culorile din exterior.
Am văzut deja că unele dintre aceste nuanţe au făcut valuri în 2016, deci dacă aveţi nevoie de puţin ajutor ca să vă imaginaţi cum vor arăta ele transpuse în spaţiul dumneavoastră, priviţi imaginile de mai jos. Este uşor să vedem de ce vom fi obsedaţi de ele în 2017.

bucatarie-1

 Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/412220172133459327/

bucatarie-3

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/107030928628643167/

bucatarie-2

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/487022147197418063/

 

DORMITORUL

Pentru amenajarea dormitorului, tendinţele anului 2018 sunt următoarele:

- PEREŢI LAMBRISAŢI - Panouri și plăci din lemn reciclate vor fi o alternativă populară pentru zugrăveală şi tapet

- SIMPLITATE – acest an va aduce o atmosferă mai senină. Ca să fie în trend, proprietarii de case ar putea opta pentru un look minimalist centrat pe tesături delicate și piese de mobilier simple şi funcţionale.

- PATTERNURI DE DIMENSIUNI MARI, BOTANICAL PRINT - Deseori, decorul înflorat este respins ca fiind îmbătrânit, dar în acest an se întoarce în modă într-un mod îndrăzneț. Se vor purta “botanicele” de dimensiuni mari, în contrast și culori puternice, cum ar fi alb și negru sau turcoaz și auriu.

- ILUMINARE ÎN STIL ART DECO/ INDUSTRIAL - Proprietarii de case se îndreaptă spre amenajări de tip vintage, cum ar fi lustrele cu accesorii de cupru învechit, ca un punct focal de netrecut cu vederea.

 

dormitor-1

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/527061962624770119/

dormitor-2

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/319403798557744011/

dormitor-3

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/233553930655849096/

 

SUFRAGERIA

- CULORILE – atât culorile, cât şi texturile se afirmă şi anul acesta în obiectele de mobilier, astfel că o singură piesă de mobilier colorată poate accentua şi întoarce toată estetica spaţiului. Influenţa brandurilor notează o prezenţă puternică a culorilor pastel, care pot deveni repede o normă în amenajările interioare. 

- CREAREA UNUI SPAŢIU DE MUNCĂ – un colţ sau o zonă din sufragerie destinată lucrului de acasă este un trend care merită explorat în anul 2018. 

- MOBILIERUL – puneţi accent pe canapea. Alegeţi una extensibilă, ideală pentru momentele în care aveţi oaspeţi care rămân peste noapte, sau una mare, cu multe perne, dacă preferaţi stilul “cozy”. Fie că aceasta este modernă sau vintage, optaţi pentru materiale de lux, cu accesorii metalice sau din lemn, cu fotolii asortate, sau nu. Este important, însă, ca aceasta să fie evidenţiată prin culori îndrăzneţe sau pastelate (în cazul canapelei în stil clasic, baroc).

- DETALIILE – “Handmade” este cuvântul magic. Anul 2018 aduce în prim plan obiectele realizate de meşteri iscusiţi, cu multă migală şi atenţie, de tipul “one of the kind”. Recondiţionaţi mobilierul vechi, alegeţi decoraţiuni artizanale, dar elegante. 

- INFLUENŢE ART DECO – materiale bogate, precum catifeaua, suprafeţe din metal sau lemn închis, accente de bronz sau cupru, toate acestea sunt elemente aparţinând stilului baroc, pe care designerii de mobilier le vor integra în linii fine în colecţiile anului 2018 pentru a crea o nobilitate fără cusur.

 

living-3

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/515099276113489807/

living-2

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/159033430576381065/

living-1

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/81627811980107793/

 

HOLUL

- MOBILIER FUNCŢIONAL – holul este, de obicei, un spaţiu de dimensiuni mici, în care cantitatea de mobilier folosită trebuie să fie cât mai mică. Aşadar, alegeţi etajere deschise sau mobilier încorporat în perete.

- ELEMENTE DECORATIVE – lămpile suspendate de tavan, având un design neconvenţional care aduce totodată eleganţă, rafinament şi originalitate, iar combinate cu mobilier de tip eclectic obţineţi mixul care oferă holului o personalitate modernă distinctă.

- SUPRAFEŢE DESCHISE – pentru a evita ca holul să semene cu un tunel întunecos, trebuie ca fiecare sursă de lumină să fie aşezată în locul potrivit. Luminaţi unele zone sau corpuri de mobilier în mod corect, dar practic.

- OGLINDA ÎN OGLINDĂ – amplasarea unei oglinzi mari pe un perete şi a celei de-a doua oglinzi în interiorul acesteia este un truc folosit de designeri pentru a conferi volum unui spaţiu mic. De asemenea, puteţi adăuga acestui truc o pardoseală de marmură, pereţi vopsiţi în culori deschise şi uşi de culoarea lemnului închis, pentru contrast.

- TEXTURI NATURALE – piatră naturală, lemn închis şi ceramică luminoasă este una dintre combinaţiile sofisticate optate pentru hol, iar pentru a conferi profunzime spaţiului, se poate vopsi un perete într-o culoare închisă, lăsând ceilalţi pereţi în alb sau culori pastel.

 

hol-1

Sursa foto: http://www.homedecortrends.net/6-modern-hallway-decorating-ideas.html 

hol-3

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/395120567300133140/

hol-2

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/57702438960508526/

 

BAIA

- MATERIALE ORGANICE - bambusul şi lemnul deschis sunt în top anul acesta. Acestea sunt asortate cu suprafeţe high – tech şi culori clare: alb de gheaţă, gri, roşu, culoarea lămâiei, verde deschis.

- GRESIA ŞI FAIANŢA – în 2018, trendul este de a alege modele de la începutul anilor 60. Culorile variază de la cele închise, în nuanţe de violet, alb, bej, verde. De asemenea, tonuri multiple de beton oferă băilor un look industrial şi original, iar piatra – cu textura ei naturală – este unul dintre motivele naturale predominante în 2018.

- GRANITUL IESE DIN TREND – acesta este înlocuit de cuarţ şi marmura, care este un material durabil, cu opţiuni de finisare incredibile. 

- ALAMA SE ÎNTOARCE – cromul şi satinul încă domină, însă pentru a obţine un look clasic, alama este o alegere potrivită. Un alt trend este rose gold.

- CHIUVETA DE PIATRĂ - înlocuieşte porţelanul tradiţional, fiind una dintre alegerile tot mai populare în rândul designerilor.

- CULORI – dulăpioarele, chiuvetele, robineţii şi dispozitivele electronice ies din sfera tradiţionalului şi ajung să fie colorate, în special în nuanţe navy şi albastru.

 

baie-1

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/443323157062229880/

baie-2
Vă mulţumim pentru atenţia acordată articolului nostru despre tendinţele anului 2018 în design interior.
Aşteptăm să colaborăm împreună, pentru a crea casa pe care o doriţi!
Articol realizat de Diana Cherecheş şi Iolanda David (architect si designer Evosign)
Webografie:
 

Vizualizare 3D Cluj. Servicii

vizualizare 3d, perspective 3d, animatie 3d, proiectare 3d, modelare 3d, randari 3d, vizualizare arhitecturala, prezentare 3d,  proiectare case 3d, proiectare mobila 3d 

Design interior Cluj Napoca. Servicii:

design interior casa vila, amenajare apartamente, proiect design hotel, design interior restaurante baruri, amenajare birouri, design magazin, design interior showroom, amenajare spatii publice, amenajare stand expozitii, design interior mall, design interior mobila, design interior living room, proiecte gradini, proiecte mansarda, design interior bai, design interior bucatarie,design interior birouri, design fatade, amenajari terase exterioare, design interior dormitoare, amenajare SPA, design camera copii.
Produced by Eurobit Media Copyright 2010 Evosign Design Interior | toate drepturile rezervate